nieuws

Grootste drijvende zonnepark ligt op ondergelopen kolenmijnen

energie

Het 40 MW drijvende zonnepark is de grootste ter wereld en gebouwd op ondergelopen kolenmijnen.

Grootste drijvende zonnepark ligt op ondergelopen kolenmijnen

 

Het park met zonnepanelen is gebouwd in Huainan, een stad in de provincie Anhui in China. Het gebied staat bekend om de kolenmijnen, die deels naar zware regenval en grondverschuivingen zijn ondergelopen en een meer hebben gevormd. Duurzame energie op een fossiele basis.

 

Grootste drijvende zonnepark

Panelen-producent Sungrow Power Supply bouwde het park. Het op een na grootste drijvende park van 20 MW ligt in hetzelfde gebied.Geplaagd door smog in de grote steden, zou China bezig met een enorme opmars in de plaatsing van zonnestroom-capaciteit.

 

Grootste zonnepark op land

Zo zou de totale capaciteit in het land in de eerste drie maanden van 2017 met maar liefst 80 procent verhoogd zijn. Met dank aan de grote kostendalingen van de panelen. Het land huisvest ook het grootste zonnepark gebouwd op land, in een gebied van 27 km (Qinghai).

 

Reageer op dit artikel