nieuws

Zonnepanelen made in Holland

energie

Door zonnepanelen in Nederland te assembleren, wil Powerfield voorzien in de behoefte aan panelen die ‘Made in Holland’ zijn.

Zonnepanelen made in Holland

 

Met een investering van 15 tot 20 miljoen euro moet de fabriek in 2019 zo’n 1,2 miljoen zonnepanelen gaan maken. Het Friese Powerfield realiseert grondgebonden zonneparken in binnen- en buitenland. De zonneparken worden voorzien van panelen die uit eigen fabriek komen. De helft van de te produceren panelen is bestemd voor de eigen zonneparken en de andere helft voor de Nederlandse markt. De dagelijkse leiding van de fabriek komt in handen van Elwin Ter Horst, die aangesteld is als directeur.

 

Kwalitatief goede zonnepanelen

In de fabriekshal, die tussen de 5.000 en 10.000 m² groot zal zijn, worden de verschillende onderdelen van de zonnepaneel geassembleerd. In Nederland is er grote vraag naar kwalitatief goede panelen. Door de panelen in Nederland te assembleren, wil Powerfield voorzien in een behoefte aan panelen die ‘Made in Holland’ zijn. Het bedrijf kijkt naar de mogelijkheden om een zonnepark te bouwen naast de locatie, zodat de fabriek in haar eigen energie kan voorzien.

 

Zonnepanelenfabriek in Groningen

De keuze om de zonnepanelenfabriek in Noord-Groningen te vestigen, was een logische keuze. Elwin Ter Horst: “Groningen heeft met onder meer de aanwezigheid van de Eemshaven een goede infrastructuur. Daarnaast zijn de lijnen tussen politiek en het bedrijfsleven kort en de verschillende overheden werken goed mee.”

 

Energietransitie

Groningen heeft als onderdeel van de Energy Valley-regio grote ambities op het vlak van energietransitie, met name voor zonne-energie. Stichting Energy Valley speelt een actieve rol bij het aantrekken van bedrijvigheid in Noord-Nederland. De komst van de fabriek levert veel werkgelegenheid op voor laaggeschoolde werknemers in de regio.

 

Duurzame energiesector

Naar verwachting kunnen er 100 tot 150 mensen aan de slag. “Dit is een mooie impuls voor Noord-Nederland en in het bijzonder Noord-Groningen. Het levert flinke werkgelegenheid op in de duurzame energiesector,” aldus directeur Gerrit van Werven van Stichting Energy Valley.

 

Reageer op dit artikel