nieuws

Restwarmte Shell Pernis voor 16.000 huishoudens

energie

Shell Pernis gaat restwarmte leveren aan 16.000 huishoudens die aangesloten worden op een warmtenet. Voor het restwarmteproject werkt Shell Pernis samen met Havenbedrijf Rotterdam en Warmtebedrijf Rotterdam

Restwarmte Shell Pernis voor 16.000 huishoudens

Via een warmteoverdrachtstation, waarvan de bouw nu is gestart, gaat Shell Pernis restwarmte leveren aan het warmtenet. Het Havenbedrijf begint dit jaar met de aanleg van de warmteleidingen. Die moeten zorgen voor het transport van Shell Pernis naar het bestaande warmtenet van Warmtebedrijf Rotterdam.

Energiebesparing

De restwarmte levert volgens Shell een energiebesparing op van 0,6 petajoule op jaarbasis. Daarvoor zal Shell een gemiddeld vermogen van zo’n 20 megawatt (MW) leveren aan het warmtenet. Hiermee kunnen 16.000 huishoudens op jaarbasis hun CO2-uitstoot reduceren met zo’n 35.000 ton.

Bouw installatie

De bouw van de installatie zal aan het eind van dit jaar klaar zijn, waarna het in 2018 in gebruik kan worden genomen.

Reageer op dit artikel