nieuws

Nieuw Duits record voor wind en zon

energie

Nieuw Duits record voor wind en zon

Volgens voorlopige getallen van het Duitse instituut IRW, leverden PV-systemen afgelopen maart in Duitsland 3,3 miljard kWh elektrische energie. Dat is meer dan 35 procent meer dan dezelfde maand in 2016 en 118 procent meer dan februari 2017.

 

Systemen voor wind- en zonenergie leverden samen in de maand maart 12,5 miljard kWh. Dat is de hoogste geregistreerde opbrengst ooit in Duitsland, zo blijkt uit de voorlopige cijfers van het instituut Internationale Wirtschaftsforum Regenerative Energien (IWR, red.).

 

Europese elektriciteitsmarkt

De getallen zouden zijn gebaseerd op data uit het zogeheten ENTSO-E Transparency Platform, een openbaar platform dat toegang biedt tot data over de Europese elektriciteitsmarkt. Het vorige record lag in december 2015, met een opbrengst van 12,5 miljard kWh opgewekt vermogen.

 

Groei uit PV

De opgetelde productie van wind- en zonenergie was ruim 50% meer dan in maart 2016 en 10 procent meer dan februari 2017. De groei kwam vooral uit PV.IWR maakt de kanttekening dat de data gerelateerd is aan wat aan het elektriciteitsnetwerk wordt gevoed; eigen opgewekt en geconsumeerd gebruik van consumenten wordt niet meegenomen. Dan zouden de opbrengsten nog hoger liggen. 

Reageer op dit artikel