nieuws

Fietsen over zonnepanelen

energie

Ede heeft sinds kort een zonnefietspad, met verwarmde zonnepanelen.

Fietsen over zonnepanelen

In Ede werd vorig jaar al Thermopath opgeleverd. Dit is een duurzaam verwarmd fietspad. Daar komt nu een stuk  zonnefietspad (Solarpath) bij. Beide systemen worden geleverd door Easypath.

Veilig

Solarpath is een fietspad op basis van pv-panelen. De panelen zijn geïntegreerd in prefab betonnen fietspad-elementen. De oppervlakte van de zonnepanelenfietspad is ruw. Zo kan er veilig op gefietst en eventueel gelopen worden.  

Sneeuw- en ijsvrij

Doel van het nieuwe stuk zonnefietspad  is energie verzamelen om in de winter het pompsysteem van het Thermopath fietspad aan te drijven.  Volgens Easypath blijft het totale fietspad gegarandeerd volledig energieneutraal sneeuw- en ijsvrij. Ook dankzij de warmte van het ondergrondse groene warmtenet van Warmtebedrijf Ede, waarop het fietspad is aangesloten is.

Monitoren

Het project wordt door leerlingen van het ROC A12 gebruikt als leerobject. Zij monitoren het systeem en zorgen zo voor verdere optimalisatie.

Reageer op dit artikel