nieuws

Immens zonnedak voor sigarenproducent

energie

Het nieuwe hoofdkantoor en de productiehallen van sigarenproduct Royal Agio Cigars in Duizel hebben het vijf-sterren ‘Outstanding’ Breeam-certificaat. Dit is onder meer te danken aan de installaties. Van Hout Installateurs is het betrokken installatiebedrijf.

Immens zonnedak voor sigarenproducent

Het totale klimaatsysteem in combinatie met ledverlichting met daglichtschakeling en bewegingsmelders zorgt voor vermindering van de CO-uitstoot. In het kantoorgebouw zorgen de lage temperatuur vloerverwarming in combinatie met  de klimaatplafonds voor de ideale temperatuur.

Zonnepanelen

De gebouwgebonden installaties werken energieneutraal. Dat is ook te danken aan een immens dak vol zonnepanelen van in totaal 4000 meter. “De zonnepanelen leveren 660 duizend kilowattuur energie per jaar”, zegt Jan van Hout, directeur van Van Hout Installateurs.

Breeam

Van Hout was ook degene die Agio wees op de mogelijkheden voor Breeam. Koen van Hooft, projectleider bij Agio: “Wij waren daar in het begin niet mee bezig. We wilden gewoon een duurzame renovatie van het kantoorgebouw en een duurzame nieuwbouw van (tekst loopt door onder foto) de productiehallen. Zo stond al vast dat voor de renovatie het overgrote deel van de bestaande constructie zou worden hergebruikt. Maar Breeam stimuleerde ons ook om nog meer te  doen als dat we vooraf hadden bedacht.”

Lees meer over dit project in vakblad Warmtepompen

Reageer op dit artikel