artikel

Stappenplan ISDE-subsidie aanvragen voor de installateur

energie

Stappenplan ISDE-subsidie aanvragen voor de installateur

Sinds 1 januari 2016 kunnen zakelijke gebruikers en particulieren subsidie krijgen bij de aanschaf van zonneboilers, biomassaketels en warmtepompen met een klein vermogen. Ook de installateur kan voor zijn klant de ISDE-subsidie aanvragen. Een mooie service aan je klant, maar hoe pak je dat aan?

In zes stappen naar de ISDE-subsidie

  1. Verzamel de benodigde gegevens zoals de inloggegevens voor DigiD, EHerkenning of het RVO.nl- account en informatie over het toegepaste apparaat (koopcontract, factuur, bewijs van installatie en betaling en het KA-nummer of de technische informatie van het apparaat).
  2. Start op: rvo.nl/isde en maak de keuze ‘aanvragen voor particulieren’ of ‘zakelijke klanten’.
  3. Vul alle gevraagde gegevens in zoals NAW-gegevens, het rekeningnummer en gegevens over het project.
  4. Vul gegevens over het apparaat in. Het makkelijkst gaat dit door de meldcode (KA-nummer) van het apparaat in te vullen. Elk voor subsidie goedgekeurd apparaat krijgt zo’n nummer. De RVO heeft aparte lijsten gemaakt voor warmtepompen, zonneboilers, pelletkachels en biomassaketels. Deze zijn terug te vinden op rvo.nl/isde/voor-welke-apparaten-geldt-de-isde.
  5. Indien het apparaat niet in de lijst staat, vul dan de technische gegevens van het apparaat in zoals de fabrikant deze verstrekt. U moet dan ook een technisch document met de digitale aanvraag meesturen. De kans bestaat dat RVO, na bestudering van de technische gegevens, tot de conclusie komt dat het apparaat niet voor subsidie in aanmerking komt.
  6. Voeg tot slot de gevraagde digitale documenten, zoals een factuur, toe.

(Tekst: Patrick Marx, bron: Gawalo 5, mei 2016, p. 21-23)

Lees ook: ISDE aanjager voor verduurzaming woningbouw

Reageer op dit artikel