partner nieuws

BIM-trend: combineer Revit met Excel

digitalisering

BIM-trend: combineer Revit met Excel

Revit en Excel: twee programma’s die u waarschijnlijk dagelijks gebruikt. Helaas werken de programma’s niet altijd fijn samen, waardoor u vaak handmatig allerlei data moet overtypen. Dat is vanaf nu niet meer nodig.

Wist u dat u Revit en Excel met elkaar kunt laten communiceren op een manier die tot vandaag niet mogelijk was?
Combineer de functionaliteiten van Revit en Excel met de krachtige Stabiplan Export and Import Excel app. Download de app om data te exporteren naar een Excelbestand, gegevens aan te passen of toe te voegen en de data weer te importeren in uw Revit-project. Alle categorieën in Revit worden door de app ondersteund. U kunt dus zowel installatietechnische als bouwkundige elementen exporteren, evenals views en sheets. De app is ook ideaal voor het exporteren van schedules naar Excel.

Waarom is dit interessant voor MEP engineers, ontwerpers en modelleurs?
De app bespaart u veel tijd omdat u uw model met Excel-data kunt verrijken en updaten. Of exporteer data naar Excel om het te delen met projectpartners die geen Revit-licentie hebben. Zo is altijd de juiste data op de juiste plek beschikbaar.

Gratis proefperiode

Download de Export and Import Excel app via store.mepcontent.com en probeer deze gratis. De app werkt uitstekend in combinatie met Stabicad for Revit.

Over MEPcontent en Stabiplan

MEPcontent is een onderdeel van Stabiplan, dat met meer dan 27 jaar MEP ervaring marktleider is op het gebied van specialistische ontwerp- en rekensoftware, data en tools voor de installatiebranche. MEPcontent, de grootste BIM-bibliotheek voor MEP engineers, biedt up-to-date BIM-content en productiviteitsverhogende BIM-apps voor de installatiebranche. MEPcontent en Stabiplan werken continu aan het uitbreiden van het aanbod aan apps for Revit en AutoCAD om MEP-specialisten te helpen met hun werkzaamheden. Deze app is anders dan de andere (MEPcontent) apps. Daarom heet de app ‘Stabiplan Export and Import Excel’. De app biedt namelijk additionele functionaliteiten in plaats van extra content zoals bij de MEPcontent apps. Ten slotte kan de app uitstekend worden gecombineerd met zowel Revit als Stabicad for Revit.

Reageer op dit artikel