partner nieuws

Video: Snel bestellen vanuit BIM-model dankzij Rexel plugin

digitalisering

Video: Snel bestellen vanuit BIM-model dankzij Rexel plugin

Rexel Nederland BV en MEPcontent hebben samen een plugin ontwikkeld die het brede elektrotechnische assortiment van Rexel koppelt aan Revit.

Het is nu mogelijk om de Rexel artikelnummers, voorraadinformatie en brutoprijs in het model te importeren. Hiermee kan er vanuit de tekening besteld worden, is alle relevante productinformatie makkelijk benaderbaar en kan de klant realtime zien wat de voorraadstatus is”, aldus Merijn Ingelse, Manager Product en Datamanagement, Rexel Nederland.

 

Gebruiksgemak in de ontwerpfase

Met de gratis MEPcontent Rexel Wholesaler Connector app zijn uitgebreide productinformatie, voorraadbeschikbaarheid en bruto prijzen gemakkelijk in Revit in te zien. Dit vergroot het gebruiksgemak en productiviteit in de ontwerpfase voor BIM-modelleurs. Dankzij de koppeling met het assortiment van Rexel, bestaande uit meer dan 250.000 producten voor de bouw, industrie, utiliteit en retail, kunnen productdata eenvoudig worden geüpload in het model.

Daarnaast bestaat de mogelijkheid om alle geselecteerde producten in een stuklijst om te zetten. Deze stuklijst kan eenvoudig worden omgezet naar een bestelling op de Rexel webshop.

De app is gratis te downloaden via store.mepcontent.com.

Reageer op dit artikel