partner nieuws

Tijdwinst voor engineers voorop bij SANHA

digitalisering

Tijdwinst voor engineers voorop bij SANHA

“Bij het ontwikkelen van onze leidingsystemen vragen we ons continu af: hoe maakt dit het leven van de installateur eenvoudiger?”, vertelt Mathias Van den Broeck, product manager bij SANHA. Gebruikersgemak, en daarmee snelheid, staat hoog in het vaandel bij de Duitse fabrikant.

 Leidingsystemenfabrikant SANHA is continu bezig met het ontwikkelen van tools om het gebruikersgemak te vergroten. Digitalisering en internationalisering spelen hierbij een grote rol. “Van oudsher bedient SANHA vooral de Duitse thuismarkt, maar tegenwoordig leveren we over de hele wereld”, zegt Mathias. “Deze internationalisering brengt een grote uitdaging met zich mee, namelijk: hoe kunnen klanten over de hele wereld snel en eenvoudig werken met onze leidingsystemen?”

Gebruikersgemak dankzij innovatieve app

“Tot voor kort focusten we ons vooral op het vereenvoudigen van het installatieproces, maar tegenwoordig is snelheid in de ontwerpfase cruciaal. Daarom lanceerden we onlangs de SANHA Product Line Placer app voor Revit. Hiermee ontwerpen BIM-engineers in no-time een compleet leidingsysteem” aldus Mathias. Met de in-app Autorouting functionaliteit wordt het tekenen van leidingsystemen sneller en gemakkelijker: de juiste fittingen worden automatisch toegevoegd aan een systeem.

Van ontwerp tot prefab

“Onze klanten willen kwalitatief hoogstaande leidingsystemen, die snel getekend en geïnstalleerd kunnen worden. Tijdwinst tijdens het ontwerp zorgt ervoor dat het systeem, en daarmee het hele project, sneller gerealiseerd kan worden. Omdat met SANHA-specifieke productdata ontworpen wordt, kan een materiaallijst direct worden doorgezet naar de groothandel”, aldus Mathias. “Ook voor het ontwerpen van prefab leidingsystemen is deze app daarom een uitkomst”.

Van Chili tot het Midden-Oosten

SANHA heeft gekozen voor MEPcontent voor het ontwikkelen van de app. “We zochten een partner die snel een app kon leveren die voldoet aan de eisen van de MEP engineer. Uiteindelijk hebben we dankzij Stabiplan binnen drie maanden een app gelanceerd die meetbaar succesvol is.” De app is pas sinds begin maart verkrijgbaar, maar de reacties zijn nu al zeer positief. Van den Broeck licht toe: “Van Chili tot en met het Midden-Oosten horen wij van onze klanten dat ontwerpen veel eenvoudiger is dankzij de app, met name door de slimme Autorouting functionaliteit. Het gebruikersgemak en tijdswinst zijn voor onze klanten echte productiviteitboosters.”

Samenwerking met MEPcontent

SANHA waardeert ook de intensieve samenwerking met het team van MEPcontent. “Alle hulp die wordt geboden heeft tot doel om ons als fabrikant te helpen met het succesvoller in contact komen met de eindgebruikers, de MEP engineers”, aldus Mathias. Dit zorgt ervoor dat er snel een app kon worden gerealiseerd die voldoet aan de wensen en verwachtingen van SANHA en, niet te vergeten, van de MEP engineers die met de app aan de slag gaan bij hun projecten.

Engineers kunnen hier de app downloaden.

Reageer op dit artikel