partner nieuws

Kennis delen binnen de installatiebranche

digitalisering

Kennis delen binnen de installatiebranche

Steeds meer beseffen wij ons dat de kwaliteit van de kennis van onze medewerkers de basis is voor ons succes. Door het delen van kennis kan het rendement op deze kennis binnen onze business unit installatie en industrie fors worden vergroot.

Onze groep medewerkers bestaat uit cad engineers, modelleurs, projectengineers, lead engineers, BIM-coördinatoren, projectcoördinatoren en projectleiders. Op zowel elektrotechnisch en werktuigbouwkundig vlak bedienen wij de flexibele schil van de grote landelijke installatiebedrijven en sterke regionale spelers in de markt. Om onze klanten en onze medewerkers maximaal te kunnen bedienen in hun vraag naar ontwikkeling is het delen van onderlinge kennis essentieel. Om dit te bereiken dienen wij binnen onze business unit de meest passende methode van overdracht te kiezen en bovendien het delen van kennis op de juiste wijze te stimuleren.

Hoe gaan wij dit doen in 2016? Vorig jaar hebben we feedback gevraagd aan onze medewerkers waar zij het meeste behoefte aan hebben naast het werken aan de mooiste projecten van Nederland. Met name het onderling kennis kunnen delen met elkaar in real life maar ook via bijvoorbeeld social media en intranet kwam het meest naar voren. Vanuit de groep kwamen dan ook meerdere onderwerpen waaruit wij een selectie hebben gemaakt om elke 2 maanden een avond te organiseren waar iedereen zich vrij op kan inschrijven. Onderwerpen kunnen technisch inhoudelijk zijn, competentiegericht of functie-inhoudelijk, zoals we al 2 jaar doen met onze BIM kennissessies. Voor dit jaar gaan onze eigen mensen “lesgeven” over bijvoorbeeld diverse berekeningen, nodigen we leveranciers uit en zullen we intervisiemomenten plannen per functiegroep.

Dinsdag 16 februari jl. hebben we de aftrap gedaan voor dit jaar met Jeroen Knoors van Helvar, hij heeft ons een avond vermaakt met een interactief en informatief verhaal over DALI lichtregelsystemen en lichtmanagement. Woensdag 17 februari jl. verzorgde onze ervaren BIM-modelleurs een avond om vragen te beantwoorden van junior modelleurs en verdere geïnteresseerden.

Meer weten?

Reageer op dit artikel