partner nieuws

Nieuwe BLAUWE LIJN drukverschilmeter

digitalisering

Nieuwe BLAUWE LIJN drukverschilmeter

De BLAUWE LIJN S4600-serie is uitgebreid met een vierde model. Naast de modellen S4601, S4610 en S4650, met een meetbereik tot respectievelijk 150, 1000 en 5000 mbar, is nu model S4680 geïntroduceerd met een nominaal meetbereik tot 8000 mbar.

Met dit meetbereik, een resolutie vanaf 0,1 mbar en de hoge nauwkeurigheid is dit model geschikt voor vrijwel alle gastechnische drukmetingen, inclusief het verrichten van gasdrukmetingen aan het distributienetwerk en het verrichten van een drukstoot met 5 bar met de optionele Afpersset®.
De BLAUWE LIJN S4680 is compact en ergonomisch vormgegeven en voorzien van een rubberen beschermholster met magneet. De Nederlandstalige, menugestuurde bediening is zeer gemakkelijk. Het toestel biedt automatische nulstelling, automatische temperatuurcorrectie en automatische bereikinstelling, wat uw werkzaamheden sneller en nauwkeuriger maakt. Een bijzondere functie is de instelbare grenswaarde met alarmering. Deze functie is handig voor OK/Niet OK controles. Een andere handige functie is de automatische drukdalingsproef. Het instrument registreert hierbij zelf de drukdaling over een tijdsinterval. Dit kost minder moeite en maakt de kans op foutieve conclusies veel kleiner. Zoals alle BLAUWE LIJN druk(verschil)meters is dit model volledig gecertificeerd volgens de norm NEN-EN 50379:2004 deel 2, waarmee dit toestel mag worden toegepast bij alle drukmetingen voor het controleren, onderhouden en afstellen van verbrandingstoestellen.

Reageer op dit artikel