nieuws

Normcommissie Internet of Things in oprichting

digitalisering

NEN gaat een normcommissie oprichten die meedenkt over Nederlandse standaarden voor the Internet of Things (IoT).

Normcommissie Internet of Things in oprichting
Beeld: JCT600., https://www.jct600.co.uk/blog/future-of-motoring/what-will-motoring-look-like-70-years-from-now/

De laatste twee jaar worden er steeds meer IoT-standaarden ontwikkeld bij internationale standaardisatieorganisaties, consortia en alliances. Om de belangen van Nederlandse organisaties te vertegenwoordigen, start NEN met de oprichting van een normcommissie over IoT. De startbijeenkomst van de normcommissie is vrijdag 8 september.

IoT-standaarden

Belanghebbenden kunnen meepraten en zo bijdragen aan de verdere ontwikkeling van IoT-standaarden door lid te worden van deze normcommissie. Deelname aan de normcommissie kan bijdragen aan onder andere de bepaling van de Nederlandse IoT-standaardisatieagenda. Ook is het mogelijk invloed uit te oefenen op de inhoud van mondiale IoT-standaarden.

Reageer op dit artikel