Woningcorporatie maakt 157 portiekwoningen energieneutraal

De Amsterdamse woningcorporatie Eigen Haard gaat 157 portiekwoningen in de Wegener Sleeswijkbuurt in Amsterdam-West renoveren tot Nul-op-de-meter-woningen.

“Eigen Haard is de eerste Amsterdamse corporatie die aan de slag gaat met het renoveren van de woningvoorraad naar Nul-op-de-meter. Wij hopen dat na deze renovatie meer projecten zullen volgen’’, aldus Niek Schaap, senior projectontwikkelaar bij Eigen Haard.

Daken met zonnepanelen

De bewoners van de portiekwoningen in de Wegener Sleeswijkbuurt krijgen straks een goed geïsoleerd huis met minder geluidsoverlast, een ruimere keuken, een nieuwe badkamer en toilet en een nieuw balkon. Ook komen er nieuwe daken met daarop zonnepanelen. Bovendien krijgen de gevels een frisse uitstraling, met een volledige nieuwe, geprefabriceerde schil. De woonlasten blijven gelijk.

Logeerwoning

Dura Vermeer voert de renovatie uit. De werkzaamheden worden blok voor blok uitgewerkt, zegt Bart Schuring van Dura Vermeer. “Met een portiekwoning zijn we gemiddeld zo’n veertien dagen bezig. Het is een renovatie waarbij de bewoners de mogelijkheid hebben om thuis te blijven wonen, maar ze kunnen ook kiezen voor een logeerwoning. We stellen in elk geval 25 logeerhuizen beschikbaar.”

Planning

De renovatiewerkzaamheden starten in de derde week van oktober. Als alles volgens planning verloopt, zijn de 157 portiekwoningen eind 2018 energieneutraal.

Lees ook: Corporaties mogelijk gedwongen woningen te verduurzamen