Warmtepompadvies in winkelstraat

Warmtepompadvies in winkelstraat
Warmtepompadvies in de winkelstraat, in Remeha Experience Center Arnhem

Het nieuwe informatiecentrum van Remeha staat nu eens niet op een bedrijventerrein. Het Remeha Experience Center richt zich specifiek op consumenten, en staat daarom in de Arnhemse binnenstad, aan een gezellige winkelstraat.

Consumenten kunnen de 'winkel' binnenlopen voor informatie en advies over (hybride) warmtepompen. Remeha wil de installateur de vele vragen van consumenten en het warmtepompadvies werk zoveel mogelijk uit handen nemen, zodat de vakman zich kan richten op het echte installatiewerk.

Warmtepomp aan den lijve ervaren

Bij consumenten bestaan veel vragen over warmtepompen. Is de woning wel geschikt voor een warmtepomp, of zijn er (veel) aanpassingen nodig? Hoe zit het met geluid van de warmtepomp? Op al die vragen - en meer - geeft het experience center antwoord, volgens Arthur van Schayk van Remeha: “In het center adviseren speciaal opgeleide experts de consument bij het kiezen van de juiste binnenklimaatoplossing die aansluit bij de wensen en woonsituatie, bijvoorbeeld een (hybride) warmtepomp in combinatie met een cv-ketel die is voorbereid op groengas. We presenteren de producten en geven instructie en verduidelijking over de werking van de verschillende systemen. Het Experience Center wordt verwarmd met een Elga Ace hybride warmtepomp. Zo kan de consument zien dat de ruimte die de Elga in huis inneemt beperkt is. Ook kan men de buitenunit zien en horen. Op die manier kunnen we veel vragen over het geluid en het formaat beantwoorden.”

Samenwerking tussen fabrikant en installateur

Remeha werkt in deze nieuwe marktbenadering samen met geselecteerde regionale Hybrid Hero-installateurs. Dat zijn installateurs die door de warmtepompfabrikant zijn opgeleid. Installatiebedrijven kunnen het Experience Center tevens inzetten voor informatiebijeenkomsten voor hun klanten. Met deze algehele aanpak hoopt het merk samen met de installateur de schouders te zetten onder de uitdagingen die de huidige energietransitie met zich meebrengt. De markt is sterk in beweging. Van Schayk bekrachtigt: “Remeha wil de energietransitie graag versnellen, daar hebben we elkaar meer dan ooit voor nodig”.

Hoofdrol voor Elga Ace

In het experience center staat vooral de Elga Ace hybride warmtepomp in de schijnwerpers. Vanaf 2026 is bij vervanging van de cv-ketel minimaal een hybride warmtepomp vereist. De in Apeldoorn geproduceerde compacte warmtepomp is daar een uitstekende kandidaat voor, vindt Remeha.

Het nieuwe Remeha Experience Center is te vinden in hartje Arnhem, aan de Weverstraat 13b. Er is ook een experience center in Haarlem, aan de Gedempte Oude Gracht 24.

Lees meer over

Redactie Gawalo

Redactie Gawalo