Overname Eder door Spirotech

Drukbehoud in HVAC-installaties is voor Spirotech de voornaamste drijfveer voor overname van het Oostenrijkse Eder. Het familiebedrijf uit Leisach beschikt over technologie, kennis en ervaring op het gebied van drukbehoud in HVAC-installaties.

Spirotech neemt het Oostenrijkse familiebedrijf Eder over. Voornaamste reden hiervoor is de technologie, kennis en ervaring op het gebied van drukbehoud in HVAC-installaties. Drukbehoud in installaties is essentieel om de kwaliteit van het systeemwater te kunnen beheersen. Goede kwaliteit systeemwater is nodig om de prestaties en levensduur te optimaliseren. De beide familiebedrijven werken al meer dan tien jaar samen. Vanaf 1 januari 2022 worden alle drukbehoudactiviteiten en circa 90 medewerkers van Eder Heizung (serviceverlening) en Anton Eder (productie en verkoop) onderdeel van Spirotech.

Synergievoordelen en groeikansen benutten

Met de overname van Eder’s technologie, kennis en serviceverlening voor drukbehoud, versterkt Spirotech het aanbod van oplossingen om de systeemwaterkwaliteit te verbeteren. Daar kunnen alle klanten en partners in de HVAC-markt van profiteren, via Spirotech’s wereldwijde verkoopnetwerk. Verder leveren het complementaire productportfolio, de schaalvergroting en integratie van beide organisaties interessante synergievoordelen en groeikansen op. Voor Eder levert deze overname een betere toegang tot de wereldmarkt op en continuering van de bedrijfsactiviteiten.

Dit vind je misschien ook interessant