partner nieuws

Nieuwe VLA gelijkwaardigheidsmethodiek resulteert in Optima²-pakket en Optima²-set

ventilatie

Brancheorganisatie VLA komt, in samenwerking met de betrokken adviesbureaus, met een wijziging in de gelijkwaardigheidsmethodiek. Het gaat om de gelijkwaardigheid op ventilatiesystemen C.4a voor mechanische afvoer en natuurlijke toevoer en D.3 voor mechanische toe- en afvoer, WTW. De aanscherping van de gelijkwaardigheid resulteert in een nog beter binnenklimaat voor de bewoner en past daarmee helemaal in de missie van Itho Daalderop.

Nieuwe VLA gelijkwaardigheidsmethodiek resulteert in Optima²-pakket en Optima²-set

Per 1 oktober geldt de nieuwe gelijkwaardigheid. Inspelend op deze nieuwe gelijkwaardigheid introduceert Itho Daalderop twee nieuwe pakketten waarmee aan de nieuwe gelijkwaardigheid wordt voldaan.

Wat houdt de nieuwe gelijkwaardigheid in?

De genoemde systemen werken nu op basis van één CO2-meting in een zone of centraal voor de gehele woning (meestal in de woonkamer). Vanaf 1 oktober geldt dat er bij een bouwaanvraag, waarbij er een gelijkwaardigheidsverklaring wordt gebruikt, er naast de CO2-sensor in de woonkamer ook een extra CO2-sensor moet worden geplaatst in de hoofdslaapkamer. Tevens dient er bij een gesloten keuken een extra RFT Auto handzender te worden toegepast in de nabijheid van de kookvoorziening. Per 1 oktober worden de huidige gelijkwaardigheidsverklaringen voor de systemen met één CO2- sensor dus ingetrokken bij bouwaanvragen.

In één verpakking

Inspelend op de nieuwe gelijkwaardigheid, introduceert Itho Daalderop per 1 oktober het CVE-S Optima²-pakket en de Optima²-set waarmee aan de vernieuwde gelijkwaardigheid wordt voldaan. De twee nieuwe artikelen zijn een mooie toevoeging aan het assortiment van het bedrijf en wederom de beste prijs/prestatie in één handige verpakking.

Inhoud CVE-S Optima2-pakket
Het Optima²-pakket bevat de CVE-S ECO HE, twee CO2-sensoren (inclusief bediening op de sensor) en een extra snoer met perilex stekker. De CVE-S ECO ventilatie-unit heeft standaard een geïntegreerde vochtsensor. Met dit pakket heeft u alles bij de hand om de woning optimaal te ventileren volgens de nieuwe gelijkwaardigheidsverklaring.

Inhoud Optima2-set
Voor systeem D-oplossingen heeft Itho Daalderop één universele set met sensoren gemaakt, waar een RFT Auto bediening en twee CO2-sensoren (inclusief bediening op de sensor) in één handige verpakking zijn gevoegd. Deze set, samen met één van de WTW-oplossingen van Itho Daalderop, zorgt ervoor dat de woning klaar is voor de nieuwe gelijkwaardigheid per 1 oktober 2018.

Gelijkwaardigheidsverklaring

Alle verklaringen (incl. de nieuwe verklaringen) voor de vraaggestuurde systemen vindt u binnenkort onder de onderstaande benamingen op de website van het bedrijf en bij BCRG:

  • C.4a CVE-S Optima2 NGG
  • C.4a CVE-S Optima2 GG
  • C.4c CVE-S Optima Plus NGG
  • C.4c CVE-S Optima Plus GG
  • D.3 Optima CO2 D-systeem met twee CO2-sensoren en HRU 200
  • D.3 Optima CO2 D-systeem met twee CO2-sensoren en HRU 300
  • D.3 Optima CO2 D-systeem met twee CO2-sensoren en HRU 350

Huidige Optima pakket en Optima Inside pakket

Het huidige Optima- en het Optima Inside pakket mag in afgegeven bouwaanvragen worden toegepast en in situaties waar geen gelijkwaardigheidsverklaring benodigd is. De nieuwe pakketten met gelijkwaardigheid zijn vanaf 1 oktober leverbaar.

Reageer op dit artikel