nieuws

Climate Control App – drie installaties met 1 app bedienen

ventilatie

Climate Control App – drie installaties met 1 app bedienen

De Vasco Group introduceert de Climate Control App (CCA). Dit is een gratis applicatie voor smartphones en tablets waarmee gebruikers Vasco-radiatoren, -vloerverwarming en -ventilatie kunnen bedienen.

De fabrikant claimt de eerste te zijn die gebruikers deze drie installaties met één app laat bedienen. Gebruikers hebben met de app volledige regie over comfort en energieverbruik. Ze kunnen realtime de gewenste temperatuur en ventilatiestand regelen.

Dagprogramma’s

De CCA heeft vier voorgeprogrammeerde dagprogramma’s: Opstaan, Weg, Thuis en Slapen. De app biedt daarnaast de mogelijkheid om zelf programma’s te personaliseren. “Om 6.30 uur heeft Climate Control de eetkeuken verwarmd tot 21 graden en staat de ventilatieunit op stand 2”, geeft Patrick Van Beeck van Vasco als voorbeeld.

“Wanneer je ’s ochtends het huis verlaat, brengt het systeem de temperatuur terug naar een lagere temperatuur om deze aan het eind van de werkdag weer op te voeren naar 21 graden. Verwacht je eerder thuis te komen, dan kun je dat met de app wijzigen.”

Buitentemperatuur en metingen

De app past de verwarmingssnelheid aan op basis van de actuele lokale buitentemperatuur en historische metingen. Ongeacht de buitentemperatuur of het seizoen wordt dus de gewenste binnentemperatuur op het juiste moment behaald.

“Die buitentemperatuur krijgt het systeem door van een online weerplatform”, licht Van Beeck toe. De App kan gekoppeld worden tot acht temperatuurzones en één centrale ventilatie-unit.

Plug and play

‘De Climate Control App is een plug and play-oplossing: gebruikers downloaden de app en verbinden die met de Vasco Gateway. Dit apparaatje verzorgt de communicatie tussen de app en de Vasco-installatie.

De Vasco RF regelsystemen zijn nodig om compatibel te zijn met de Vasco Gateway. Van Beeck: “Deze onderdelen zijn meestal geïnstalleerd door de Vasco installateur. Je downloadt de app, koppelt die aan de Gateway en je bent klaar, plug en play.”

Indien de woning met radiatoren verwarmd wordt, zijn Vasco RF (radiofrequente) radiatorthermostaatknoppen nodig. Bij een vloerverwarmingssysteem zijn een Vasco zoneregelaar en kamerthermostaat nodig. Geschikte ventilatiesystemen zijn types T, DII en C400RF.

De Climate Control App is gratis beschikbaar voor smartphones en tablets met IOS- en Android-besturing.

Reageer op dit artikel