nieuws

Geïsoleerde luchtkanalen vallen in de prijzen

ventilatie

Het geïsoleerde luchtkanalensysteem Climate Recovery heeft de titel Product of the Year gekregen op de Global Insulation Conference in Krakau, Polen.

Geïsoleerde luchtkanalen vallen in de prijzen

Climate Recovery is een systeem van flexibele geïsoleerde luchtkanalen en hulpstukken gemaakt uit glaswol. Het is geschikt voor ventilatie en airconditioningsprojecten met geïsoleerd kanaalwerk. Het kanaalsysteem is volgens de fabrikant tot 90% duurzamer en 50% lichter dan de standaard stalen spirokanalen met na-isolatie.

 

Luchtdicht en geluidsarm

Door zijn flexibele vorm is het luchtkanalensysteem snel te monteren volgens luchtdichtheidsklasse D. Dat het materiaal licht en vervormbaar is, heeft ook logistieke voordelen: tot wel 90 meter kanaalwerk kan op een standaard pallet vervoerd worden. Het isolerende materiaal zorgt voor bovendien voor geluidsreductie zonder aanvullende geluiddempende voorzieningen.

 

Beter materiaal voor luchtkanalen

Het luchtkanalensysteem won in 2016 al een prijs tijdens de Insulation Expo (IEX) in Keulen. Managing Director en medeoprichter Göran Bernhardsson:  “Het is mooi om erkenning te krijgen vanuit de isolatiebranche voor ons innovatief kanaalsysteem. Ons doel voor de HVAC-markt is om te laten zien dat er betere materialen dan staal zijn voor luchttransport in de gebouwde omgeving. Ons systeem, dat hoofzakelijk uit glas en zand wordt geproduceerd, is daarop het antwoord.”

 

Distributeur en fabrikant

R-Vent Group is exclusief distributeur voor Climate Recovery in de Benelux. R-Vent Group B.V. is de lucht- en ventilatiedivisie van Bergschenhoek Groep. De fabrikant van het systeem, Climate Recovery Ind AB is gevestigd in Kalmar, Zweden.

Reageer op dit artikel