nieuws

Afpro Filters neemt ISO16890-ontlader in gebruik

ventilatie

Afpro Filters neemt als eerste producent van luchtfilters in de Benelux een ISO 16890-ontlader (de TOPAS TDC 584 – IPA) in gebruik. Hiermee kan het bedrijf synthetische filters ontladen volgens de ISO 16890-standaard.

Afpro Filters neemt ISO16890-ontlader in gebruik

De ISO 16890-standaard is de nieuwe mondiale standaard voor luchtfilters. Deze standaard vervangt zowel de EN779:2012 als de ASHRAE 52,2-2.008. Waar de EN779:2012-methode uitging van het minimale rendement van een filter gemeten op 0,4 µm-deeltjes, is de ISO 16890-test gebaseerd op het formaat van de deeltjes die gefilterd worden.

Een andere verbetering ten opzichte van de oude testmethode is dat o.a. synthetische filters voorafgaand aan de test moeten worden ontladen.

Synthetische filters

De TDC 584 – IPA ontlaadt synthetische filters volgens de nieuwe eisen In maart van dit jaar nam AFPRO Filters al het eerste ISO 16890-testkanaal in gebruik. Het bedrijf loopt voorop in de strijd tegen fijnstof en blijft investeren in R&D en het geavanceerde laboratorium en kenniscentrum in het hoofdkantoor te Alkmaar. Met de ingebruikname van de TDC 584 – IPA kunnen nu ook synthetische filters volledig volgens de nieuwe eisen worden ontladen.

“We kunnen de bescherming tegen fijnstof aantoonbaar garanderen” Joost Verlaan, Vice President van AFPRO Filters: “Bescherming tegen fijnstof is een van de pijlers van onze bedrijfsstrategie. Door onze filters aan deze nieuwe mondiale standaard te toetsen kunnen we die bescherming aantoonbaar garanderen. Dankzij het nieuwe classificatiesysteem wordt het onderling vergelijken van luchtfilters van verschillende internationale fabrikanten een stuk eenvoudiger en dat juichen wij uiteraard toe!”

Meer informatie naar www.afprofilters.com

Reageer op dit artikel