nieuws

Voorkom lekkage in de badkamer

sanitair

De badkamer is de plek in huis waar de meeste vakmensen zich over buigen, van de architect en de bouwer tot de installateur en de tegelzetter. Toch ontstaan er nog vaak vochtproblemen door onvakkundige aanleg.

Voorkom lekkage in de badkamer

Lekkage in de badkamer kan veel schade veroorzaken. In het slechtste geval komen hele huizen blank te staan. Gelukkig gebeurt dat maar zelden. De meest voorkomende vochtproblemen openbaren zich pas na verloop van tijd: tegels laten los en er treedt schimmelvorming op. Ook hiervoor geldt dat de financiële schade meestal niet gering is.

 

Oorzaken vochtproblemen

Vochtoverlast kan verschillende oorzaken hebben. Er is ingesloten vocht (ontstaat tijdens de bouw), vocht door gebruik van de douche en er zijn vochtproblemen die ontstaan door lekkage. Wie is dan aansprakelijk? De aannemer, de installateur, de tegelzetter of de leverancier? Allemaal hebben ze invloed op de kwaliteit en waterdichtheid van de badkamer. Een goede afstemming tussen alle vakmensen die in de badkamer aan de slag zijn, is belangrijker dan ooit.

 

Waterdichte basis

Meestal wordt de tegelzetter of installateur als eerste aangesproken, omdat de installateur verantwoordelijk is voor de wateraansluitingen en de tegelzetter moet zorgen voor een waterdicht oppervlak. Of beter gezegd: een waterdichte basis. Een badkamer zou namelijk al waterdicht moeten zijn voordat de tegels worden aangebracht.

 

Gratis whitepaper

Hoe krijg je die badkamer dan gegarandeerd waterdicht? Daarover gaat de  gratis whitepaper ‘Waterdicht vertrouwen in de badkamer’.

Download de gratis whitepaper

Reageer op dit artikel