nieuws

Ideale badkamerindeling in kaart gebracht

sanitair

Sanitairleverancier Sphinx heeft onderzocht wat mensen in de badkamer bewaren. En hoe vaak ze die spullen nodig hebben. Met de inzichten wil de badkamerspecialist badkamermeubels maken met maximaal opberggemak.

Ideale badkamerindeling in kaart gebracht

Uit het onderzoek van Sphinx blijkt dat een gemiddeld gezin van twee volwassenen en twee kinderen al gauw 10 handdoeken en 24 verzorgingsproducten in de badkamer heeft liggen. Een éénpersoonshuishouden blijkt daarentegen genoeg te hebben aan 2 handdoeken en 6 verzorgingsproducten.

 

90 producten in de badkamer

Een gemiddeld gezin bewaart ook 42 cosmeticaproducten en 12 rollen toiletpapier in de badkamer. Dat is een totaal van 90 producten, die allemaal hun plaats moeten vinden in de badkamerruimte.

 

Dagelijks gebruik

Uit het onderzoek blijkt verder dat 90% van de persoonlijke hygiëneproducten en 50% van de cosmeticaproducten dagelijks gebruikt wordt. En items zoals extra toiletpapier, schone handdoeken en schoonmaakproducten zijn om de paar dagen of wekelijks nodig.

 

Wat is binnen handbereik?

Consumenten willen spullen die ze dagelijks gebruiken graag onder handbereik hebben. Maar wanneer ligt iets binnen handbereik? Om daar achter te komen, bestudeerde Sphinx de manier waarop mensen bewegen in de badkamer. Hierbij is de reikwijdte in kaart gebracht en is het gezichtsveld berekend.

Ideaal bereik

Voor dagelijks gebruikte producten, zoals tandpasta, is er volgens het onderzoek een optimaal bereik van ongeveer 0,28 vierkante meter. Dat komt overeen met de gemiddelde armlengte van een volwassene. Producten die minder vaak gebruikt worden, zoals schone handdoeken en extra toiletpapier, kunnen daarbuiten worden opgeslagen. Ideaal is dan nog steeds een opbergplek binnen een straal van ongeveer 0,37 vierkante meter.

Reageer op dit artikel