nieuws

Voegencoating als blijvende bescherming tegen vocht en vuil

sanitair

Voegencoating als blijvende bescherming tegen vocht en vuil
Voor de behandeling

Tegelvoegen hebben de neiging tot verkleuren en schimmelvorming. Niet zelden komen bedrijven in onverkwikkelijke geschillen.

Voegencoating is niet een onderwerp dat bij ons vaak voor het vizier komt. De redactie kreeg van deze leverancier te horen dat er vooral veel aanvragen zijn vanuit de installatiebranche. Daarom toch wat aandacht voor de voegenbeschermer. We zijn benieuwd naar uw interesse.

 

Voegencoating

De Limburgse aannemer Roy Croes startte in 2012 met zijn bedrijf Proftix als voegenspecialist op de Nederlandse markt. De ondernemer ziet in het vochtige Nederland een markt voor een voegenspecialist die zich werpt op het verduurzamen en kleurvast maken van tegelvoegen, binnen en buiten. Vanuit Kerkrade bedient het bedrijf onder meer klanten als horecaketen Van der Valk, Hilton Hotels en vastgoedonderneming Vesteda.

Na de behandeling

Bleekmiddelen en coatings

Volgens Croes zijn er in Nederland geen professionele middelen op de markt die het poreus worden en het verkleuren van tegelvoegen adequaat en duurzaam oplossen. “Er zijn weliswaar bleekmiddelen en coatings op de markt, maar beide productgroepen leveren geen professioneel resultaat. De bleekmiddelen werken maar even en coatings hechten onvoldoende en zien er ‘opgeschilderd’ uit. Geen mooi gezicht dus.”

 

Zelf aanbrengen

Croes, van oorsprong schilder, vond een voegencoatingproduct dat een duurzame oplossing biedt voor vocht, vuil, schimmel en verkleuring van tegelvoegen. Croes ontdekte het middel enige jaren terug in het buitenland en verwierf onlangs een verkooplicentie voor Europa. Waar hij zich voorheen als specialist opwierp en met zijn bedrijf zelf de voegen aanpakte, bleek de marktvraag vooral naar het product, meer dan naar de service om het aan te brengen. Vandaar dat de ondernemer zich op de verkoop gaat richten.

Voegencoating op waterbasis

VoegXpert is een coating op waterbasis die in de voeg trekt. Het maakt de tegelvoeg water- en vuilafstotend en – omdat de coating in de voeg trekt – laat die niet meer los. Het product is in 8 standaardkleuren te krijgen, van spierwit tot antraciet. Daarnaast is er een premiumvariant in elke gewenste kleur leverbaar. “Ik heb daarmee een goedkope oplossing in handen voor schimmelaanpak, nette en duurzame renovatie, kleurcorrectie en blijvende bescherming tegen vocht en vuil.”

Reageer op dit artikel