nieuws

Messing fittingen ook voor drinkwater

sanitair

TECE Nederland introduceert een assortiment messing fittingen die ook geschikt zijn voor drinkwater.  

Messing fittingen ook voor drinkwater

 

“Daarmee komt er naast het bestaande brons en PPSU, een goed alternatief,” aldus een woordvoerder van het bedrijf dat zich classificeert als de enige fabrikant met een compleet en universeel assortiment messing fittingen; geschikt voor alle toepassingen, zoals cv-, drinkwater-, gas- en persluchtinstallaties.  

 

Regelgeving drinkwater 

Om te voldoen aan de Europese regelgeving van 2014 aangaande het maximaal toelaatbare lood in drinkwaterinstallaties, introduceerde TECE op 1 december 2013 een universeel assortiment fittingen van brons. In de praktijk bleek dat de bronzen fittingen eigenlijk technisch te perfect zijn en door het “verplichte” materiaal te hoog geprijsd is.  

 

Andere kwaliteit messing 

Bovendien bleek dat er in de markt verwarring te bestaan over de toepasbaarheid van messing en bronzen fittingen. Daarom introduceert het bedrijf nu een andere messing kwaliteit, met als voordeel dat dit materiaal universeel is toe te passen voor zowel cv-, drinkwater-, gas- als persluchtinstallaties.  

 

Lage weerstandsverliezen 

“De praktische voordelen van het werken met 1 fitting assortiment zijn: eenvoudige en eenduidige wijze van installeren, beperkt gebruik van gereedschap en het verlaagt de voorraad- en faalkosten. De nieuwe messing kwaliteit voldoet aan de huidige Europese regelgeving en is KIWA/Gastec QA gecertificeerd. De relatief forse doorlaten zorgen voor lage weerstandsverliezen en het gebruik van kleinere buisdiameters. Daardoor is een geringer pompvermogen nodig.” 

 

 

 

Reageer op dit artikel