nieuws

Aandelen Grohe in Japanse handen

sanitair

De Grohe-groep is voornemens om 87,5 % van zijn aandelen te verkopen aan het Japanse bedrijf Lixil Corporation en de Development Bank of Japan.

Aandelen Grohe in Japanse handen

De aandelen zijn nu nog in handen van de investeringsmaatschappijen TPG en DLJ Merchant. Met deze transactie zou volgens sanitairfabrikant Grohe de grootste Japanse overname plaatsvinden van een Duits bedrijf.

Badkamers en keukens

Lixil corporation is het grootste bedrijf in bouwmaterialen en materialen voor woninginrichting in Japan. In zijn portfolio heeft het onder meer badkamers en keukens, ramen en deuren. Het is actief in meer dan 30 landen.

Zelfstandig

Grohe en dochterbedrijf Joyou zouden onder de nieuwe aandeelhouders zelfstandige bedrijven blijven.

Reageer op dit artikel