partner nieuws

Warmtapwatertool van Rensa voert ISSO-kwaliteitscertificaat

klimaattechniek

Warmtapwatertool van Rensa voert ISSO-kwaliteitscertificaat

Hoe stel je een goed systeem samen voor warm tapwater? Voor het antwoord is door technisch groothandel Rensa een praktische tool ontwikkeld. Deze tool is uitgebreid getoetst en heeft nu ook een ISSO-kwaliteitscertificaat. ‘Met de validatie van ISSO weten we zeker dat de nieuwste rekenmethodes goed toegepast worden,’ aldus Patrick Jansen van Rensa.

“De tool bespaart de ontwerper en installateur veel tijd”, vertelt Patrick Jansen. Hij is hoofd Innovatie & Kennismanagement bij Rensa. “Maar dan moet het wel naar behoren functioneren. Een tool neemt ten slotte de functie over van onze technisch geschoolde medewerkers. Om die reden laten we onze tools uitgebreid testen door externe partijen met de meeste actuele kennis van een bepaald systeem. Op het gebied van tapwaterberekeningen is dat ISSO. De gevalideerde tool voor warm tapwater is de eerste van een reeks. Op termijn verschijnen ook tools voor alle andere systemen uit ons assortiment, waaronder vloerverwarming, ventilatie, warmtepompen en pv-panelen.”

Jaarlijkse controle

De tool voor warm tapwater is ontwikkeld op basis van de kennis van technisch geschoolde Rensa-medewerkers en onder meer ISSO-publicatie 55 ‘Tapwaterinstallaties in woon- en utiliteitsgebouwen’. De publicaties van ISSO, samengesteld in samenwerking met diverse partijen uit de installatiesector, zijn standaarden in onder meer richtlijnen en berekeningen. Werkt een product, software, project of opleidingstraject volgens deze publicaties, dan kan ISSO een audit uitvoeren. Zo heeft ISSO de tool van Rensa getoetst op de correcte uitkomsten van de automatische berekeningen. De toetsing van de tool keert jaarlijks terug. Zo worden de actualiteit en de kwaliteit goed gewaarborgd.

Voor Rensa-klanten

De tapwaterconfigurator is als tool beschikbaar voor Rensa-klanten via Rensanet, het online bestelsysteem van Rensa.
Bent u klant maar heeft u nog geen toegang tot Rensanet? Neem dan contact op met de Rensa Helpdesk via helpdesk@rensa.nl.
Bent u nog geen klant van Rensa? Neem dan contact op met uw dichtbijzijnde Rensa verkoopkantoor.
Klik hier voor de contactgegevens.

Reageer op dit artikel