partner nieuws

Adviseren vanuit de techniek

klimaattechniek

Adviseren vanuit de techniek

Rensa Techniek maakt adviezen en technische installatieontwerpen voor installatiebedrijven. Matthias Stukker, Manager Rensa Techniek : “We zijn daardoor dus meer dan een groothandel, we geven ook technisch installatieadvies. Daar onderscheiden wij ons echt mee ten opzichte van andere groothandels.”

Dat advies begint met een overleg met de klant en eventueel met de eindgebruiker, waarin de uitgangspunten worden bepaald. Indien gewenst vindt er ook een opname ter plekke plaats. Het uitgewerkte advies wordt eventueel ondersteund met een principeschema of een installatieschets. Daaruit volgt een offerte met een materiaallijst.

Stukker: “Naast advies en ontwerp kunnen we ook het tekenwerk doen met AutoCad of Revit. De technisch adviseur maakt een ontwerp waarvoor diverse berekeningen (in Vabi UO en/of Elements) worden gemaakt door onze engineers. Al deze uitkomsten worden vervolgens verwerkt in een installatietekening.”Ook daarna kan Rensa Techniek nog ondersteuning bieden tijdens de uitvoering.

Klimaat in beeld

Nieuwe ontwikkelingen worden op de afdeling – net als in de rest van het bedrijf – scherp in de gaten gehouden. Stukker: “De installatiewereld verandert snel. Gezond binnenklimaat, en daarmee samenhangend duurzaamheid en energiereductie, is een trend die we op het moment veel zien. We krijgen er ook veel vragen over.”

Hans Bulten, technisch adviseur bij Rensa Techniek: “Men wil het liefst naar energieneutraal of nul op de meter, dus worden er veel warmtepompen aangevraagd. Een warmtepomp betekent echter meer, zoals een goed geïsoleerd pand maar ook de juiste manier van ventileren. Dat wordt nog wel eens vergeten.”

De medewerkers van Rensa Techniek adviseren dus regelmatig over bijvoorbeeld ventilatie met warmteterugwinning, zodat er minder kans op tocht en minder warmteverlies is. Stukker: “Daarbij is het belangrijk om in integrale oplossingen te denken. Bij elk toegepast systeem is niet alleen ventilatie een belangrijke factor. Je moet het hele klimaat in beeld brengen, ook verwarming, koeling en hoe iemand het klimaat ervaart. Hierbij is het van belang dat alle installaties met elkaar communiceren en eventueel aan één regelaar gekoppeld worden.”

Ook voor zzp’ers

De klanten van de afdeling Techniek variëren van kleine tot middelgrote installateurs. “Wij zijn er zeker ook voor zzp’ers”, zegt Bulten. “Zo hebben we onlangs nog een kleine installateur geholpen met het engineeren en adviseren van de verwarmings-, koelings- en ventilatie-installatie voor een complete camping.” Het advies van de afdeling is echter niet gratis, zoals in het verleden nog wel eens (gedeeltelijk) voorkwam.

Onafhankelijk

Stukker wil tot slot graag nog benadrukken dat de techniek centraal staat in het zoeken naar de juiste oplossing. “Wij werken onafhankelijk; wat de klant wil dat passen wij toe. En we kunnen iedereen helpen, of het nu voor een klein stukje is of voor een heel installatieplan. Onze afdeling kan adviseren, ontwerpen, berekenen, tekenen en nazorg leveren. Het complete ontzorgen!”
Bekijk het videoverslag van een aantal projecten van Rensa Techniek.

Reageer op dit artikel