nieuws

Warmwatermodules voor airconditioningsysteem

klimaattechniek

Met een nieuwe warmwatermodule kan het SHRM-e VRF-systeem van Toshiba niet alleen het gebouw koelen en verwarmen, maar ook zorgen voor warm water.

Warmwatermodules voor airconditioningsysteem

SHRM-e is Toshiba’s oplossing voor gecombineerd koelen en verwarmen in (middel)grote gebouwen. Een warmteterugwinsysteem, de twee Twin Rotary compressoren en de invertergestuurde regeling maken het systeem energiezuinig. De variabele regeling stuurt voortdurend de snelheid van de compressoren bij. Dit zorgt voor een temperatuur die is afgesteld op de wensen en eisen van de gebruiker.

Warm water van 80°C

Met de toevoeging van de nieuwe warmwatermodule kan het SHRM-e systeem warm water van 80°C of hoger leveren voor sanitaire toepassingen, zelfs tijdens koelcycli. Het warm water kan ook worden gebruikt voor vloerverwarming, radiatoren en reinigings-, afvalverwerkings- en cateringdoeleinden.

Airco in combinatie met warmwatermodule

Het aircosysteem in combinatie met de warmwatermodule is geschikt voor:

  • Scholen, kantoren en winkels waar de temperatuur vaak moet worden aangepast en waar een constante aanvoer van warm water nodig is voor aula’s, keukens en kantines.
  • Sportscholen en zwembaden waar het gehele jaar tegelijkertijd gebruik wordt gemaakt van koeling in trainingsruimtes en van verwarming in kleedruimtes. Bovendien is hier altijd behoefte aan warm water.
  • Grootschalige vrijetijdscomplexen zoals hotels en resorts. Deze complexen hebben vaak zones waar verschillende klimaatbehoeften zijn zoals een spa, fitnessruimte, restaurant of gastenkamers. In die gevallen moet de airconditioning op verschillende verdiepingen of zelfs in verschillende gebouwen afzonderlijk te beheren zijn. Douches, zwembaden, ligbaden en keukens vragen daarnaast om grote volumes warm water.

Warmwatermodule in verschillende vermogens

De warmwatermodule is leverbaar in verschillende vermogens. Er zijn modules van 8 kW of 16 kW voor gebouwen waar een middelhoge watertemperatuur van 25 tot 40°C nodig is. Er is ook een module van 14 kW voor gebouwen waar een hoge watertemperatuur van 50 tot 80°C nodig is. De warmwatermodules presteren bij een buitentemperatuur van -25°C tot +40°C. Bovendien kunnen ze op afstand worden bediend.

Compacte en lichte modules

De modules zijn compact: de afmetingen zijn 70 x 90 x 32 cm voor de hoogtemperatuurmodule en 58 x 40 x 25 cm voor de middelhogetemperatuur-uitvoering. Daarnaast zijn ze licht. Het gewicht voor de hoge temperatuur is 97 kg en voor de middelhoge temperatuur 20 kg.

Lees ook:

Warmtapwaterbereiding steeds meer maatwerk

Reageer op dit artikel