nieuws

Unica en Carrier gaan klimaatinstallaties verhuren

klimaattechniek

Unica Ecopower en Carrier Airconditioning gaan installaties aanbieden met een pay-per-use-contract. Daarbij blijven ze zelf eigenaar van de klimaatsystemen en betaalt de gebouweigenaar voor het gebruik.

Unica en Carrier gaan klimaatinstallaties verhuren

Bij dienstverlening op basis van ‘gebruik’ blijft de leverancier eigenaar van een product en geeft hij garanties af via een ‘service level agreement’. Omdat de leverancier betrokken blijft bij het product, brengt hij gedurende de gehele looptijd van het contract zijn expertise in. Op deze manier worden de kosten van de installatie gedurende de hele levenscyclus voor opdrachtgevers zo laag mogelijk gehouden.

Pay-per-use klimaatsysteem

Unica en Carrier gaan hun klimaatinstallaties aanbieden met een pay-per-use-contract waarbij opdrachtgevers een jaarlijks bedrag betalen. Daarbij zijn Carrier Airconditioning als leverancier en Unica Ecopower als system integrator samen verantwoordelijk voor het klimaatsysteem.

Hergebruik van grondstoffen

Doordat de leverancier ook eigenaar blijft, kan hij de grondstoffen van de installatie na de contractperiode weer hergebruiken. Daarnaast kan de leverancier tijdens onderhoudsmomenten nieuwe en betere onderdelen leveren om de levensduur van producten te verbeteren. Met deze constructie werken Unica en Carrier dus ook aan ‘circulaire installaties’.

Reageer op dit artikel