nieuws

Subsidie vooral in trek voor warmtepompen

klimaattechniek

Subsidie vooral in trek voor warmtepompen

Bij het aanvragen van een Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) was de subsidie voor een warmtepomp dit jaar tot nu toe het meest in trek, aldus RVO.nl.

 

Met de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) komt de overheid eindgebruikers tegemoet bij de aanschaf van duurzame verwarmingssystemen zoals zonneboilers, warmtepompen of biomassaketels. Uit de laatste cijfers van RVO, uitvoerder van de regeling, blijkt dat het overgrote deel van de subsidieaanvragen de aanschaf van een warmtepomp betreft.

Subsidie voor duurzame verwarming

De Investeringssubsidie Duurzame Energie voor kleine apparaten die duurzame energie – feitelijk warmte – produceren komt voort uit het Energieakkoord in 2013. De meerjarige ISDE-regeling werd gestart op 1 januari 2016 en loopt door tot en met 31 december 2020. Voor het huidige kalenderjaar is 90 miljoen euro subsidie beschikbaar. Aanvragen, zowel door particulieren als bedrijven, kunnen worden ingediend tot en met 31 december 2017.

Subsidieaanvragen warmtepomp

Uit gegevens van RVO, de uitvoerder van de ISDE-regeling, blijkt dat in de eerste zeven maanden van dit jaar 13.459 subsidieaanvragen zijn binnengekomen. Als ze allemaal worden goedgekeurd, vertegenwoordigen ze samen een subsidiebedrag van ruim 43 miljoen euro. Opvallend is het grote aandeel ‘warmtepompaanvragen’: ongeveer tweederde van de particuliere aanvragen en bijna driekwart van de zakelijke aanvragen betreft de aanschaf van een warmtepompinstallatie.

Reageer op dit artikel