nieuws

Slimme thermostaat voor hybride warmtepomp

klimaattechniek

Elga, de hybride warmtepomp van Techneco is voortaan aan te sturen met slimme thermostaat Anna. Techneco presenteert de nieuwe combinatie aan de markt op de Installatie Vakbeurs in Hardenberg.

Slimme thermostaat voor hybride warmtepomp

De nieuwe combinatie van Elga met de slimme thermostaat Anna zorgt voor gebruikersgemak. Zo kan de eindgebruiker de thermostaat handmatig bedienen, maar ook op afstand met de Qupit app. Met behulp van geo-fence kan de verwarming bijvoorbeeld automatisch in- en uitschakelen bij thuiskomst en vertrek van de gebruiker.

 

Hybride warmtepomp

De Elga hybride warmtepomp heeft een A++ label en werkt samen met bestaande cv-ketels of stadsverwarming. De warmtepomp gebruikt de warmte uit de buitenlucht voor de verwarming van de woning. Daardoor is er minder gas nodig. Als de woning daarvoor geschikt is, kan de warmtepomp ook koelen. Door slim gestuurde hybride warmtepompen is overbelasting in het elektriciteitsnet te vermijden, zo bleek vorig jaar uit onderzoek van Berenschot, DNV GL en BDH voor Gasunie en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Installatie Vakbeurs 2017

Op 12, 13 en 14 september vindt de 18e editie plaats van de jaarlijkse Installatie Vakbeurs in evenementenhal Hardenberg. Techneco is te vinden in hal 3, stand 333.

Reageer op dit artikel