nieuws

Langer leven voor luchtbehandelingskasten

klimaattechniek

Luchtbehandelingskasten die voorheen automatisch werden vervangen door nieuwe exemplaren, kunnen met de juiste behandeling nog prima 10 tot 15 jaar langer mee. Dat zegt Jouke Annema, vestigingsmanager van Blygold.

Langer leven voor luchtbehandelingskasten

Tegenwoordig is upgraden een voordeliger en uitstekend alternatief. “Met de kennis van nu zijn we in staat om niet alleen de technische levensduur te verlengen, maar ook om de installatie economisch nog 10 tot 15 jaar extra te laten presteren”, aldus Jouke Annema.

 

Prestatieverbetering luchtbehandelingskast

Op de Installatievakbeurs in Hardenberg geeft leverancier Blygold bezoekers adviezen om de prestatie van hun installaties te verbeteren. Dat kan gaan van het wisselen van filters tot het coaten van microchannel-warmtewisselaars.

 

Inzicht in prestaties onderdelen

Met de Blygold App kunnen monteurs inzicht krijgen in de prestaties en het functioneren van nagenoeg elk onderdeel van een luchtbehandelingskast. Daardoor kunnen ze minder goed presterende onderdelen tijdig aanpakken.

 

Coating tegen corrosie

Blygold adviseert ook om microchannel-warmtewisselaars te beschermen tegen corrosie. Dat kan ontstaan omdat deze warmtewisselaar geheel gemaakt is van aluminium. Blygold ontwikkelde hiervoor een speciale, flexibele coating: PoluAl MC. “De coating zorgt voor levensduurverlenging en vermindert ook risico’s op lekkage van koelmiddel en dus op storingen.”

 

Installatievakbeurs Hardenberg

De Installatievakbeurs in Hardenberg is van 12 tot en met 14 september 2017. Blygold staat in hal 2, beursstand 221.

Reageer op dit artikel