nieuws

Zonneboilersystemen voor de woningmarkt

klimaattechniek

Zonneboilersystemen voor de woningmarkt

Remeha heeft voor de woningmarkt enkele nieuwe zonneboilercombisystemen aan het assortiment toegevoegd. Het gaat om de Solar Plus 390 & 690 en om de TzerraSOL 390 & 690.

De Solar Plus 390 & 690 is een samengestelde zonneboilercombinatie die met iedere (Remeha) cv-ketel kan samenwerken. Een dergelijk, hybride zonneboilercombisysteem kan zowel tapwater als cv-water opwarmen.

Een toestel

De TzerraSOL 390 & 690 is een zonlichtsysteem waarbij een zonneboiler en de Tzerra Plus cv-ketel tot één toestel zijn geïntegreerd. Dit systeem benut de zonne-energie voor warm tapwater en voor ondersteuning van de verwarmingsinstallatie. Het concept is vooral geschikt voor lagetemperatuurverwarming. Voor de installateur biedt deze combinatie ‘plug & play’ installatiegemak.

Kant-en-klare configuraties

Remeha levert zonlichtsystemen ook met kant-en-klare configuraties. Zo’n combinatie is bijvoorbeeld de Tzerra Plus CW4 ketel in combinatie met de RemaSOL 150 zonneboiler, twee zonnecollectoren en de eTwist thermostaat. De voorgeconfigureerde systemen zijn verkrijgbaar in complete pakketten, die op de gewenste locatie of bij het installatiebedrijf worden afgeleverd.

Subsidie

Om het gebruik van duurzame energie te bevorderen biedt de overheid sinds 1 januari 2016 een aanschafsubsidie via de ISDE-regeling. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het type systeem, de prestatie die het levert en het aantal collectoren. Op de complete systemen van Remeha is deze regeling ook van toepassing. Een koper kan hierdoor 500 tot soms wel bijna 2000 euro aankoopsubsidie krijgen.

Reageer op dit artikel