nieuws

Warmtepomp in installatiekolom

klimaattechniek

Nefit heeft een installatiekolom ontwikkeld die aan de gevel van een nul-op-de-meterwoning gemonteerd kan worden. De Nefit Energy Bar bevat naast een Nefit warmtepomp alle installatiecomponenten voor verwarming, ventilatie en warm water.

Warmtepomp in installatiekolom

Volgens Nefit is de Nefit Energy Bar een ideale oplossing voor nul-op-de-meterprojecten. De omkasting kan worden geïntegreerd in en aangepast aan de nieuwe isolatieschil. De hele kolom wordt aan de gevel bevestigd, een fundering is niet nodig.

Tijdwinst bij plaatsing en onderhoud

De installatiekolom kan snel worden geplaatst en ook bij het onderhoud kan tijdwinst worden geboekt. Omdat alle componenten zijn voorgemonteerd, hoeft de installateur geen koudemiddelverbindingen aan te leggen. Een F-gassencertificaat is dus niet nodig. Om onderhoud te plegen hoeft de installateur ook niet langer in de woning te komen, alle onderdelen zijn van buitenaf bereikbaar.

All electric en hybride

De Energy Bar bestaat in een all electric- en een hybride variant. De all-electricvariant bevat een Nefit EnviLine lucht-watersplitwarmtepomp met een vermogen van 3 kW, een wtw-unit, pv-omvormer, cv-buffervat en een tapwaterboiler. De hybride variant bevat een Nefit ProLine NxT CW4 hr-ketel, een Nefit VentiLine ventilatiewarmtepomp en een pv-omvormer.

Gefaseerd naar gasloos

De hybride variant biedt uitkomst wanneer de opdrachtgever een gefaseerde overgang wil naar een gasloos klimaatsysteem. Een upgrade naar een all-electric Energy Bar kan dan zonder ingrijpende aanpassingen worden gerealiseerd door uitwisselen en toevoegen van componenten.

Concept vermarkten

Energy Bar is een door Nefit is ontwikkeld met andere partijen in de bouwkolom en voor het eerst gepresenteerd op de BouwBeurs 2017. Nefit wil het concept dit jaar in samenwerking met partners en opdrachtgevers verder ontwikkelen en projectmatig vermarkten.

Reageer op dit artikel