nieuws

Vloerverwarming voor grasmat Heracles

klimaattechniek

Deze zomer laat voetbalclub Heracles een nieuw kunstgrasveld aanleggen. Met veldverwarming.

Vloerverwarming voor grasmat Heracles

 

“Wij willen vernieuwend zijn, vandaar de keuze voor veldverwarming,” zo tekenen verslaggevers van Voetbal International op uit de mond van directeur Nico-Jan Hoogma, “Ook als het sneeuwt of vriest beschikken we dan over een compleet groen en zacht veld’.

 

Veldverwarming

Veldverwarming is niet nieuw. Clubs als Ajax, AZ en Feijenoord maken er al gebruik van. Volgens VB Projects, een specialist in de aanleg van veldverwarming voor professionele sportaccommodaties, kiezen steeds meer Europese topclubs voor verwarming onder de grasmat, steeds vaker in combinatie met licht- en watersystemen. Zo is de bespeelbaarheid van het veld verzekerd en groeit het gras beter.

Hybride velden

Een hybride veld – een combinatie van kunstgras en echt gras – lijkt de laatste trend te zijn, maar houdt Heracles kiest toch voor een ondergrond van kunstgras. “Bij een hybride veld is er bepaalde perioden van het jaar geen aangroei van het natuurlijke grasdeel en ontstaan er kale plekken”, zo meent Hoogma, die voorbij gaat aan het feit dat die hybride velden ook steeds beter worden.

Reageer op dit artikel