nieuws

Leverancier sfeerverwarming wil Europese markt veroveren

klimaattechniek

Leverancier van elektrische verwarming Glen Dimplex gaat de komende jaren investeren in een nieuwe Europese business unit, EU Flame. Met deze business unit wil Glen Dimplex marktleider worden op de Europese markt van sfeerverwarming.

Leverancier sfeerverwarming wil Europese markt veroveren

 

Glen Dimplex is wereldleider op het gebied van elektrische verwarming, maar wil ook een leidende rol spelen in de wereld op het gebied van gas- en houtsfeerverwarming. De oprichting van de nieuwe business unit EU Flame is een strategieverandering met als inzet het veroveren van de Europese markt voor sfeerverwarming.

Fornuizen en warmtepompen

Tot voor kort koos Glen Dimplex voor verkoopkantoren per land of regio, waar ook onder meer fornuizen en warmtepompen werden verkocht. Deze worden vanaf nu vanuit gespecialiseerde business units geleverd.

Hoofdkantoor Heerenveen

Het hoofdkantoor van de unit staat in Heerenveen. Daar werken lokale sales teams voor klanten in de Benelux, Duitsland, Frankrijk en Polen. Voor overige exportlanden heeft het bedrijf ‘native speakers’ in dienst die zowel vanuit Heerenveen opereren, als in de betreffende landen werken. In Heerenveen is ook Faber gevestigd, een dochteronderneming van Glen Dimplex. 

Reageer op dit artikel