nieuws

Energieneutrale Audi Experience in Alkmaar

klimaattechniek

Op het bedrijventerrein De Boekelermeer in Alkmaar komt een bijna-energieneutrale Audi-vestiging. De Audi Experience krijgt onder andere warmte-en-koudeopslag, ruim 1000 zonnepanelen en ledverlichting.

Energieneutrale Audi Experience in Alkmaar

 

De zonnepanelen wekken jaarlijks 145.000 kWh aan stroom op. Dankzij de zonnepanelen, de wko-installatie, de ledverlichting en een goede isolatie heeft het gebouw geen gasaansluiting nodig. De CO-uitstoot gaat met 60 procent omlaag.

Elektrisch rijden

Ook in de werkplaats is gekozen voor duurzame innovaties. Algemeen directeur Ruud Schilder: “Onze bedrijfsvoering verandert als gevolg van het elektrisch rijden ingrijpend en die ontwikkeling zie je terug in het gebouw. Ons pand krijgt de modernste technologie voor onder meer het opslaan en laden van energie, accu’s en hoog- en laagspanning.”

Reageer op dit artikel