nieuws

Vraagbaak over luchtbehandeling

klimaattechniek

De Vereniging Luchttechnische Apparaten (VLA) en het Expertise Centrum Energiebesparing (ECE) hebben een online Platform Binnenluchttechniek ontwikkeld. Het platform moet een centrale vraagbaak worden voor bouwprofessionals in de utiliteitssector.

Vraagbaak over luchtbehandeling

Het platform is het resultaat van een pilotproject met het Rijksvastgoedbedrijf. Bij het rijksvastgoed kon volgens de initiatiefnemers nog een grote slag worden gemaakt in de energiezuinigheid en de kwaliteit van de luchttechnische installaties.

Kwaliteit binnenklimaat

Om de kwaliteit van het binnenklimaat naar een hoger niveau te tillen, heeft VLA samen met het Rijksvastgoedbedrijf bestekdocumenten ontwikkeld. De documenten hebben betrekking op het ontwerp van de luchtinstallatie, op onderhoud en beheer en op installatie en montage.

Online platform

Deze bestekdocumenten en andere bruikbare en gevalideerde informatie hebben de VLA en de ECE gebundeld en beschikbaar gesteld op het online platform www.binnenluchttechniek.nl.

Reageer op dit artikel