nieuws

Inzicht in prestaties wko-installatie

klimaattechniek

Op Vakbeurs Energie lanceert technisch dienstverlener Kuijpers zijn wko-check. Door het invullen van deze check krijgen opdrachtgevers inzicht in de prestatie van hun warmte-koudeopslaginstallatie.

Inzicht in prestaties wko-installatie

 

Kuijpers installeert niet alleen systemen voor warmte-koudeopslag (wko’s), maar bewaakt en verbetert ook installatieprestaties op afstand. Het bedrijf maakt daarvoor prestatieafspraken op maat met opdrachtgevers.

Verhuren wko-installatie

Ook koopt Kuijpers desgewenst de wko-installatie van de opdrachtgever. Het verhuurt de installatie dan terug voor een vast bedrag per maand. De prestaties en het onderhoud van de installaties zijn dan niet langer de zorg van de opdrachtgever.

Ondermaatse prestaties

Veel bestaande warmte-koudeopslaginstallaties (wko’s) in Nederland presteren volgens onderzoek onder de maat. Dit wil zeggen dat vooraf beloofde besparingen in de praktijk niet gehaald worden, klimaatklachten optreden of dat installaties niet voldoen aan wet- en regelgeving.

Wko-check

Op Vakbeurs Energie lanceert Kuijpers zijn wko-check. Door het invullen van deze check weten opdrachtgevers snel hun warmte-koudeopslaginstallatie rendeert en presteert. Kuijpers is te vinden op stand 06.A069 op de Vakbeurs Energie in Den Bosch. Vakbeurs Energie is van 4 tot en met 6 oktober 2016 in de Brabanthallen in Den Bosch. Meer informatie: www.energievakbeurs.nl

Whitepaper wko

Over de werking en de aanleg van warmte-koudeopslagsystemen publiceerde Gawalo de gratis whitepaper wko. De whitepaper bevat informatie uit de boekenreeks Warmtetechnieken en de Kennisbank Duurzame Energie.

Reageer op dit artikel