nieuws

Compact luchtbehandelingssysteem in Picasso Museum

klimaattechniek

Compact luchtbehandelingssysteem in Picasso Museum

Het volledig gerenoveerde Picasso Museum (Musée Picasso) in Parijs kreeg onlangs een nieuwe luchtbehandelingssysteem van CIAT. De CIAT technici bouwden de kleinst mogelijke koelmachines en luchtbehandelingskasten.

In totaal installeerde CIAT meer dan twintig installaties in het museum, waaronder twee 490 kW waterkoelers, twaalf luchtbehandelingunits met debieten van tussen de 10.000 en 20.000 m3/h, twee droge koelers, precisieluchtbehandelingkasten en meer dan tien comfort units.
 

Kleinste koelmachines

De eerste technische uitdaging voor CIAT was omgaan met de beperkingen van de ruimte binnen het museum. De CIAT technici bouwden de kleinst mogelijke koelmachines en luchtbehandelingskasten, zodat ze door de deuropeningen van het museum en in de goederenliften pasten. Geïnstalleerd in de kelder van het museum, zijn ze minder dan 2 m hoog en 1 m breed, met een capaciteit van bijna 500 kW. De luchtbehandelingskasten van het museum zijn geïnstalleerd in de dakruimte.
 

Omgevingscondities

De tweede uitdaging was het zeer precies handhaven van de omgevingscondities: temperatuur en luchtvochtigheid zijn twee essentiële factoren voor het conserveren van kunstwerken. In het Picasso Museum moeten deze worden gehandhaafd op 24°C/50% RV in de zomer en 20°C/50% RV in de winter, met een afwijking van slechts 3%.
 

Luchtbehandelingskasten

De luchtbehandelingskasten verdelen alle lucht door het hele museum, van de expositiezalen en restauratiewerkplaatsen, tot de kantoren en opslagruimten. Het auditorium en het onderwijslokaal van het museum worden bediend met een luchtbehandelingsunit. Die houdt de temperatuur en de luchtvochtigheid op hetzelfde niveau als in de expositiezalen. De opslagruimten en restauratiewerkplaatsen zijn uitgerust met precisie airconditioners.
 

CIAT groep

De CIAT groep levert en installeert warmtepompen, koeling- en luchtbehandelingssystemen in vele sectoren zoals kantoren, gezondheidszorg, hotels en industrie. De onderneming is een dochter van United Technologies Corporation en heeft wereldwijd 2000 mensen in dienst.
 

Reageer op dit artikel