nieuws

Eneco neemt warmte/koudeopslag Danone Innovation Center over

klimaattechniek

Eneco tekent een twintigjarig contract met Danone voor exploitatie, beheer en onderhoud van de duurzame energievoorziening op de Uithof in Utrecht. Het bedrijf neemt de warmte/koudeopslag over van OVG, de projectontwikkelaar van het nieuwe gebouw.

Het project wordt gebouwd in het Utrecht Science Park en is volgens planning in mei 2013 gereed. Het gebouw heeft een oppervlakte van zo’n 20.000 vierkante meter en bestaat uit kantoren, een proeffabriek en diverse laboratoria. De eigenaar van het gebouw is Hannover Leasing, een internationale vastgoedinvesteerder. Er gaan minstens 450 mensen werken in het Danone Innovation Center, het nieuwe, internationale onderzoekscentrum voor babyvoeding en vestigingsplaats van medische-voedingdivisies, zoals Nutricia

Europees

“Voor Danone is duurzaamheid heel belangrijk. Wij hebben dit project Europees aanbesteed”, meldt projectdirecteur Elmo Wissing van Danone. “De prijs-kwaliteitsverhouding en de stabiliteit van Eneco gaven bij Danone de doorslag om het bedrijf uit te nodigen. Het bedrijf heeft veel ervaring in het exploiteren van WKO-installaties.”

Advies

“Eneco heeft tijdens de aanbesteding advies gegeven over het type warmtepompen dat nodig is. Evenals Danone zijn wij van mening dat een duurzame energie-installatie meer dan twintig jaar mee moet gaan”, zegt Wietze Fabriek, directeur verkoop en marketing van Eneco Warmte & Koude. “Steeds vaker zijn wij betrokken bij bouwprojecten waarbij in een vroeg stadium al wordt nagedacht over een passende duurzame energievoorziening. In dit project konden we daardoor meedenken hoe de WKO het meest rendabel kan worden ingezet.”

Certificaat

De architect van het gebouw is Cepezed, het ontwerp van de installaties is gemaakt door Deerns. De engineering en uitvoering van het complex zijn in handen van BAM Utiliteitsbouw in Utrecht. Het kantoordeel van het gebouw heeft het duurzame Breeam-NL-Excellent-ontwerpcertificaat ontvangen.

Reageer op dit artikel