partner nieuws

Integrale samenwerking op logistiek gebied

Installatiebranche

Integrale samenwerking op logistiek gebied

De bewoners van de huurappartementen aan de West-Indischekade in Groningen beklaagden zich bij woningcorporatie Lefier over tocht, kou en schimmel. Lefier stelde een verbeterplan op voor de 312 woningen om de nodige energiemaatregelen te nemen.

Met de aanleg van centrale verwarming, mechanische ventilatie, dubbel glas en gevelisolatie wordt het energielabel van de woningen verhoogd van gemiddeld G en F naar B. De bewoners zijn enthousiast, want voor hen betekent dit verbetering van het comfort en woongenot.

Drie woningen per dag

Voor de installatiewerkzaamheden werd P. de Vries Installatietechnieken B.V. uit Leeuwarden benaderd. Een mooi project, waarbij een integrale samenwerking op logistiek gebied met technische groothandel Rensa werd opgezet. Per dag moeten namelijk 3 woningen worden opgeleverd. Dat betekent een strakke planning, wat leidend is in het gehele logistieke project en waarvan niet afgeweken kan worden. Dit alles om de bewoners zo min mogelijk overlast te bezorgen.

Logistieke vraagstukken

De logistieke vraagstukken van P. de Vries  werden bij Rensa neergelegd:

  • Eén keer per dag materialen aanleveren voor drie woningen.
  • Daglevering met tijdsafspraak.
  • Aanlevering per woning.
  • Aanlevering op pallets met specifieke maximale afmetingen.
  • Lossen van de materialen bij de woning.
  • De chauffeur van de aanwezige kraanwagen vervoert de materialen van de kraan naar de woning.
  • Rensa neemt de regie om ook een aantal materialen van Oosterberg en GévierDales te leveren.

Materialen per woning in rolcontainers

Vanaf half oktober levert Rensa wekelijks rolcontainers, waarbij de materialen gesorteerd per woning in de rolcontainer zit. Zo hebben de monteurs direct alles bij de hand en kunnen ze direct starten met de installatiewerkzaamheden. Het komende half jaar zal Rensa wekelijks deze rolcontainers leveren.

Reageer op dit artikel