partner nieuws

BIM-projecten in beeld in BIMhuis Amsterdam

Installatiebranche

BIM-projecten in beeld in BIMhuis Amsterdam

Op 8 juni vindt in het BIMhuis in Amsterdam BIM LIVE Experience plaats. Een dag waarop alles draait om BIM in de installatiebranche. Het evenement wordt georganiseerd door Stabiplan in samenwerking met Syntess, Steboma, Roodenburg en ABB.

Nieuwe ontwikkelingen

Onlangs lanceerde Stabiplan de nieuwste generatie BIM-software voor de installatietechniek: Stabicad 11. Tijdens BIM LIVE Expierence zullen de nieuwste features uit deze versie gepresenteerd worden. Daarnaast zal ABB laten zien hoe zij als fabrikant op een innovatieve manier inspringt op de vraag van BIM-modelleurs naar goede content. Na het plenaire programma vinden presentaties plaats van twee indrukwekkende BIM-projecten:

De Pontsteiger

Aan het IJ in Amsterdam schieten de verdiepingen de lucht in van de prestigieuze Pontsteiger: een opvallend gebouw dat de skyline van Amsterdam zal gaan bepalen. Steboma Ventilatietechniek werkt hiervoor de complete luchtinstallaties uit in Stabicad for Revit. Tijdens de subsessie gaan zij in op hoe zij dit uitdagende BIM-project hebben aangepakt.

Mall of the Netherlands

“Mall of the Netherlands”. Het klinkt niet alleen indrukwekkend, het is het ook. Een uniek, volledig overdekt winkelcentrum in Leidsenhage waar ‘een dagje uit’ centraal staat. In 2019 wordt Mall of the Netherlands opgeleverd.  Roodenburg verzorgt de gehele werktuigbouwkundige en de WKO-installatie voor dit transformatieproject. In de subsessie vertellen ze over de aanpak van dit enorme project.

Projectenplanning

In de middag zal Syntess Software ook een subsessie organiseren over de module Projectenplanning. Dit is een recent uitgebrachte softwarerelease die real-time inzicht biedt in de beschikbare uren en lopende projecten. Zo kunnen nieuwe projecten effectiever ingepland worden met als resultaat een haalbaar tijdbestek van de uitvoering.

Aanmelden

U zich hier aanmelden voor BIM LIVE Experience. Hier vindt u ook uitgebreide informatie over het programma en de locatie.

Reageer op dit artikel