partner nieuws

ISH 2017: verslag van de beursvloer

Installatiebranche

ISH 2017: verslag van de beursvloer

Met 200.114 bezoekers uit 61 landen kun je de ISH beurs in Frankfurt vorige week gerust succesvol noemen. De 2500(!) standhouders geven aan zeer tevreden te zijn met de kwaliteit van de wereldvakbeurs – zij kunnen nu aan het werk met de opvolging. Dat geldt ook voor Stabiplan: onze deelname aan ISH 2017 is nu al succesvol te noemen.

Natuurlijk: ook voor ons ligt er nog veel opvolging te wachten. Maar we kijken terug op een mooie week met veel goede gesprekken en mooie ontmoetingen. Het voert te ver om daar nu diep op in te gaan. Toch zijn er wel een paar hoofdlijnen te schetsen.

Fabrikanten en BIM

Iedere zichzelf respecterende fabrikant heeft vandaag Building Information Modeling (BIM) op de agenda staan. Het is eenvoudig: engineers hebben behoefte aan kwalitatief hoogwaardige en up-to-date content voor hun BIM modellen. Mooie voorbeelden van ‘aandacht voor BIM’ waren te zien op de stands van Caleffi, Oventrop en Sanha. Was twee jaar geleden een lage BIM-adoptie in een bepaald land nog een excuus, dat is nu definitief verleden tijd.

Design flow

BIM is een proces; dat geldt wanneer we kijken naar de bouwbranche als geheel, maar evenzeer wanneer we inzoomen op de installatiebranche. De MEP design flow maakt duidelijk dat BIM veel meer is dan een softwaretool. Het gaat over mensen die met elkaar samenwerken, afspraken maken, verwachtingen managen. Veel gesprekken op de ISH gingen hierover. Juist op een internationale vakbeurs is het dan waardevol om ervaringen uit te wisselen en kennis te delen.

Contentplatform

Zoals gezegd: fabrikanten zijn zich bewust van het belang van goede content. Maar er is meer: dat is de kracht van een platform als MEPcontent dat fabrikanten en engineers bij elkaar brengt. Daar plukt iedereen de vruchten van: engineers hebben alle belangrijke content onder handbereik en zijn zeker van een goede kwaliteit, terwijl fabrikanten weten dat hun producten vindbaar zijn, ze kunnen eenvoudig en rechtstreeks communiceren met en feedback krijgen van engineers.

Eigenlijk is een platform als MEPcontent net als de beursvloer van een internationale vakbeurs. Maar dan online.

Reageer op dit artikel