partner nieuws

Energiezuinige verwarming en warm tapwater met warmtepomp voor luxe resort Punt West

Installatiebranche

Energiezuinige verwarming en warm tapwater met warmtepomp voor luxe resort Punt West

Bij het vakantieresort Punt West gaat ‘high class’ recreatie samen met duurzaamheid en respect voor de natuur. De luxe vakantievilla’s en eilandstudio’s in het park zijn in dat kader voorzien van lucht/water-warmtepompen. Dit is de inleiding van het artikel Punt West: Luxe resort met duurzame warmte, gepubliceerd door het vakblad warmtepompen in oktober 2015.

Duurzaamheid en kwaliteit installatie voorop
Het resort bestaat uit luxe studio’s, hotelsuites, een congres of trouwlocatie en een bar/ restaurant aan het water. Het was de uitdrukkelijke wens van de opdrachtgever een zo duurzaam mogelijk park te realiseren. Installatiebedrijf Delta Techniek kreeg opdracht uit te zoeken wat de meest energiezuinige manier was om te voorzien in de verwarming en warm tapwater. ‘Voor beide bleek de inzet van Samsung lucht/water warmtepompen het beste alternatief.’  Er werd afgerekend met het vooroordeel dat de efficiency van lucht/water-warmtepompen in de winter matig is. Bovendien werd een speciale hardhouten omkasting ontwikkeld die niet alleen esthetisch gezien naadloos in het ontwerp van de gebouwen past, maar tegelijkertijd het geluid dempt en de buitenunit beschermt tegen inwaaiend zand. Dit laatste in combinatie met een beschermende coating. Voor alle betrokken partijen stond één ding vast: ondanks gelimiteerde budgetten zou aan de kwaliteit niet getornd worden. Delta Techniek: ‘Als je vanuit die basis samenwerkt, kun je tot hele mooie dingen komen.’

Lees hier het hele artikel.

Reageer op dit artikel