partner nieuws

Rensa en Georg Fischer N.V. starten samenwerking

Installatiebranche

Rensa en Georg Fischer N.V. starten samenwerking

Vanaf 1 september 2016 is het Aquasystem PP-R kunststofleidingsysteem van GF Piping Systems opgenomen in het assortiment van technische groothandel Rensa. Met deze samenwerking komt Rensa tegemoet aan de behoefte van installateurs in de utiliteitsbouw naar een alternatief voor bestaande leidingsystemen. Georg Fischer N.V. biedt zijn klanten hiermee een landelijk opererende technische groothandel om een goede begeleiding en beschikbaarheid in de markt te borgen.

Georg Fischer N.V. en Rensa verwachten veel van deze samenwerking. Paul Zandbelt, verkoopleider Building Technology bij Georg Fischer N.V. geeft aan: ”Bij onze zoektocht naar een landelijk opererende groothandel viel ons oog al snel op Rensa. De logistieke kwaliteiten en de eigen afdeling Techniek spraken ons bijzonder aan.” Eelco Lok, hoofd categoriemanagement bij Rensa vervolgt: “Het Aquasystem PP-R kunststof leidingsysteem voor klimaatapplicaties is een mooie aanvulling op ons assortiment voor de utiliteitsbouw. Bovendien past een kwaliteitsmerk als GF perfect bij Rensa.”

Projectbegeleiding
“Vooral de installateur profiteert van deze samenwerking”, aldus Zandbelt. “Dankzij de kennis en ervaring van beide partijen kan de installateur rekenen op een uitstekende projectbegeleiding.”

Veelzijdig systeem
Aquasystem PP-R is een veelzijdig systeem dat alle benodigde leidingcomponenten voor klimaatapplicaties bevat. In het assortiment zitten glasvezelversterkte en diffusiedichte buisuitvoeringen met fittingen voor verschillende lastechnieken (mof-, zadel-, elektro- en stomplassen) in d20 t/m d160. Uniek aan Aquasystem PP-R is de middle-layerbuis (t/m d63). Deze hoeft voor mof- en zadellassen niet geschild te worden, omdat de diffusiedichte laag in het midden van de buiswand zit. Dit scheelt veel tijd in installatie en geeft zekerheid na installatie.

Over Technisch Handelsbureau Rensa BV
Rensa is een landelijk opererende technische groothandel in verwarmings- en ventilatieproducten, en behoort tot de grootste in Nederland. Rensa bedient haar klanten, de professionele installateurs, met een full-serviceconcept: van technisch advies tot aan logistiek maatwerk op de bouwplaats. De levering van goederen vindt plaats vanuit twee centrale magazijnen in Didam en Doetinchem en een twintigtal afhaal- servicebalies verspreid over het land. Van de ruim 230.000 artikelen in het assortiment, kunnen er ruim 25.000 binnen één dag geleverd worden.

Over Georg Fischer N.V.
Als onderdeel van GF Piping Systems, wereldwijd producent van hoogwaardige leidingsystemen, levert Georg Fischer N.V. systemen en producten voor de industriële markt, woning- en utiliteitsbouw alsook water- en gasdistributie. Georg Fischer N.V. heeft voor elke markt en iedere applicatie verschillende productprogramma’s. Dankzij de opgebouwde kennis en jarenlange ervaring is Georg Fischer N.V. in staat installateurs te voorzien van de juiste oplossing voor elke uitdaging in het installatievak.

Reageer op dit artikel