partner nieuws

DNV GL introduceert integrale richtlijn

Installatiebranche

DNV GL introduceert integrale richtlijn

DNV GL, ’s werelds grootste onafhankelijke energie-expert en -certificeringinstantie, introduceert de GRIDSTOR Recommended Practice (DNVGL-RP-0043). DNV GL publiceert de Recommended Practice acht maanden na de oprichting van het GRIDSTOR Joint Industry Project. Dit is een wereldwijd consortium van organisaties die actief zijn in de energieopslag. Joulz is één van deze organisaties.

Nadina Baghina van GRIDSTOR-deelnemer Joulz: “Energieopslag is uitgegroeid tot een van de belangrijkste aspecten van het elektriciteitsnetwerk. Deze opslag draagt bij aan een oplossing voor vraagstukken zoals het balanceren van het netwerk en het voorkomen van overbelasting. Als ervaren Nederlandse systeemintegrator hebben wij afgelopen jaren met warme belangstelling deze vorm van energieopslag in de gaten gehouden. Tot nu toe werd er op dit gebied maar weinig kennis gedeeld en was er onvoldoende standaardisatie. Dit project bood een unieke gelegenheid om van elkaars ervaringen en expertise te leren. Het resulteerde in een fantastische samenwerking tussen diverse partijen met uiteenlopende perspectieven op energieopslag. We zijn betrokken geweest bij verschillende projecten waarbij we deze kennis in de praktijk konden toepassen en op een nieuw niveau konden uitwerken.”

Lees hier

Reageer op dit artikel