partner nieuws

Langdurig werkloze Rotterdammers maken nieuwe start in techniek

Installatiebranche

Joulz en de gemeente Rotterdam gaan het komende jaar 7 langdurig werkloze Rotterdammers omscholen en opleiden tot assistent-monteur elektra of gas. De deelnemers zijn vandaag gekozen tijdens een selectiedag op de bedrijfsschool van Joulz.

‘Techniek: een nieuwe start’

Zij starten in het leer/werk-traject ‘Techniek; een nieuwe start’, dat Joulz in het leven heeft geroepen om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een nieuw perspectief te bieden. De deelnemers worden klaargestoomd om uiteindelijk aan de elektriciteits- en gasnetten in de Rotterdamse regio te mogen werken. Na een periode van ongeveer acht maanden behalen zij het landelijk erkende MBO-niveau 1 diploma ‘Assistent Installatie’.

Terwijl Joulz de praktijkopleiding voor haar rekening neemt, zorgt de gemeente Rotterdam voor coaching en ondersteuning buiten werktijd. Wethouder Marco Florijn (o.a. Werk, Inkomen): “Werkgevers hebben de banen die Rotterdammers een zelfstandige toekomst kunnen bieden. Bovendien zitten mensen beter in hun vel als zij actief kunnen meedoen en zo hun steentje bijdragen. Daarom is dit niet alleen goed voor de stad, maar juist ook voor de mensen zelf. Ik ben trots op dit partnerschap met Joulz. Zij toont hiermee haar maatschappelijke verantwoordelijkheid voor Rotterdam.”

Mes snijdt aan twee kanten

Karin van den Burg, directeur HR bij Joulz: “Omdat we aan ‘het gas en licht’ werken hebben we van nature al een grote maatschappelijk verantwoordelijkheid. Dat zit echt in onze genen. Daarom investeren we graag in deze groep. Maar het mes snijdt hier aan twee kanten: Joulz en de gemeente bieden deze kandidaten een mooie kans, terwijl wij tegelijkertijd invulling geven aan onze lange termijn behoefte aan technische vakmensen op het terrein van elektriciteit, gas en warmte.”

Amsterdam

Afgelopen zomer behaalde een zestal langdurig werklozen uit de regio Amsterdam dankzij dit traject al een erkend BBL-diploma op de bedrijfsschool van Joulz.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joulz, woordvoerder Arie Spruit, 06-11 90 73 19 of met de gemeente Rotterdam, Saskia Rietveld, woordvoerder Marco Florijn, 06-12 73 34 05.

Over Joulz

Joulz is een grote Nederlandse speler als het gaat om de realisatie en het beheer en onderhoud van energie-infrastructuren. Met een compleet pakket van advies, engineering, aanleg en beheer van (duurzame) energie-infrastructuren werkt Joulz voor onder meer netbeheerders, wegbeheerders, industrie, gemeenten, rail en utiliteitsbouw. Optimale beschikbaarheid van energie-infrastructuren is de belangrijkste opdracht, omdat de continuïteit van het dagelijks leven en de bedrijfsvoering van klanten hiervan afhankelijk is. Joulz is onderdeel van Eneco en is met circa 2.700 medewerkers actief in heel Nederland, met vestigingen in onder meer Rotterdam, Delft, Utrecht, Alblasserdam, Haarlem, Dokkum en Weert.

Reageer op dit artikel