partner nieuws

Testo Feature van de maand: Panorama Assistent

Installatiebranche

Grote objecten in één infraroodbeeld analyseren.

Het is in principe niet mogelijk om erg grote objecten in één infraroodbeeld te fotograferen wanneer met niet ver genoeg van het object kan staan. Meerdere beelden vastleggen van het meetobject is de enige oplossing. Echter om het beheer, het bekijken en het vergelijken van al die infraroodbeelden te beperken, heeft Testo de panorama assistent ontwikkeld waarmee het gehele object in één oogopslag is te analyseren en documenteren. Simpelweg worden de afzonderlijke infraroodbeelden aan elkaar “geplakt” tot één mooi totaalplaatje.

 

Testo warmtebeeldcamera’s beschikken standaard al over groothoeklenzen, waardoor deze een groter beeldbereik kunnen vastleggen dan camera’s met normale lenzen. Als dit in de applicatie niet voldoende blijkt, biedt de panorama assistent van Testo hulp: U hoeft alleen maar infraroodopnamen te maken van meerdere delen van het meetobject en de panorama assistent maakt het totaalplaatje voor u compleet. Voorbeeld; u heeft de mogelijkheid om een oppervlak van 176 m² in één infraroodbeeld te brengen vanaf een afstand van 10 m. Met de panorama assistent kunt u niet alleen, met behoud van volledig detail, grote objecten inspecteren, maar het is ook een zeer nuttig instrument voor uw dagelijks werk omdat het zoeken, analyseren en beheren van de afzonderlijke infraroodbeelden beperkt.

 

Klik hier voor meer informatie over thermografie en de warmtebeeldcamera’s.

Reageer op dit artikel