nieuws

Rensa Family krijgt aardgasvrij distributiecentrum

Installatiebranche

De Rensa Family bouwt een nieuw en aardgasvrij distributiecentrum aan de Bedrijvenweg in Doetinchem. Volgens algemeen directeur Henk-Jan Wegman is de uitbreiding van de groothandel onder meer nodig door de energietransitie.

Rensa Family krijgt aardgasvrij distributiecentrum
Nieuw distributiecentrum voor Rensa Family in Doetinchem.

“De komende jaren gaan miljoenen huishoudens van het gas af. Die ontwikkeling vraagt niet alleen veel op technologisch gebied, maar ook van onze distributiecentra en ons logistieke apparaat”, zegt algemeen directeur Henk-Jan Wegman.

 

Meer ruimte voor warmtepompen

“Zo kun je tot wel acht cv-ketels kwijt op één pallet, maar heb je voor een enkele warmtepomp al één of soms zelfs twee pallets nodig. Dat vraagt om een andere logistieke afhandeling en gebruik van de ruimte.”

 

Epc van 0,0

Voor de Rensa Family is het een logische volgende stap om een distributiecentrum op duurzame wijze te realiseren. Zo zal er geen gasaansluiting meer zijn en zorgen onder meer zonnepanelen, warmtepompen, vloerverwarming en ledverlichting ervoor dat het pand een epc van 0,0 heeft.

 

CO2-uitstoot verminderen

Henk-Jan Wegman: “We willen meer zijn dan een groothandel. We leveren producten en kennis voor de energietransitie, maar zien daarin ook onze eigen rol. We voelen de plicht om de CO2-uitstoot van onze logistiek naar beneden te brengen en werken daar al jaren aan.”

 

Biogas en biobrandstof

Zo zijn de oude vrachtwagens vervangen, worden de magazijnen verwarmd met biogas en rijdt een deel van het wagenpark op biobrandstof, gemaakt van onder meer gebruikt frituurvet. “Een verdere duurzame uitbreiding van onze opslagcapaciteit is daarom een logische stap.”

 

Uitbreiding distributiecentra

Het pand, waarvan de bouw onlangs is gestart, is een uitbreiding van de reeds bestaande distributiecentra in Doetinchem. Het wordt 15 meter hoog en biedt 16.000 vierkante meter aan opslagcapaciteit. De bouw is naar verwachting eind dit jaar voltooid.

 

 

 

Reageer op dit artikel